Försvann



Vart tog jag vägen i ditt liv?
Vart tog jag vägen i allas era liv?
Vart tog jag vägen i mitt liv?

Det verkar som att jag försvann med magin .

Beskrivning av min dag

Gårkväll: Datorn ger mig ångest, och allt jag utsatt mig för betyder plötsligt ingenting. Jag känner mig ointressant, udda, dissande.

Imorse: Jag sover i 10 timmar av någon anledning och vaknar upp till exakt samma humör. Jag ligger kvar i sängen en stund och tänker efter. Sedan kastar jag mig upp ur sängen, bäddar och hasar mig mot köket... Allt är ett vimmel utav matta, gråa färger och jag vet inte riktigt åt vilken riktning jag är påvägs.
Anländer iallfall till köket, tänker ta mig en nyttig frukost.. Måste följa mitt matschema. Flingorna knastrar mellan mina tänder och känner mig inte chockad över att de inte smakar något speciellt alls. Jag äter för att man mår bättre av att äta, helt enkelt. Frukosten ligger nu i min mage och smälter, jag lyfter upp benen på soffan och stirrar upp i taket. Stirrar blankt upp i taket. Känner att jag kanske borde resa mig, men jag gör det inte... Jag stirrar vidare, jag stirrar lite till och jag stirrar ett par ögonblick till.

Jag duschar, rakar mig, drar på mig inomhuskläder och lägger mig i sängen. Jag lägger mig där, med ett frånvarande ansiktsuttryck. Mina ögon stirrar blankt på taket igen, min mun är till hälften öppen och jag kan inte ens sätta fingret på vilka tankar som kretsade i mitt huvud. Men jag kommer ihåg känslan utav hopplöshet, den som presenterar mig för mitt overksamma jag. Den delen som inte vill bli sedd av omvärlden, den som inte vill kretsa någonstans förutom inom de tjocka murarna som är mina tankar, eller mitt inre liv överhuvudtaget.

Helt plötsligt slås jag av en bra tanke, ett förslag till mig själv; "Jag borde springa"
Jag vet inte hur lång tid det tog för mig att göra mig iordning, men det måste ha tagit uppmot en timme.
Satte på soffan i vardagsrummet igen och mina löparbyxor var halvvägs på, där stannade det. Jag lutade mig tillbaka, denhär gången fastnade min blick på väggen bredvid tvn och dessutom flackade jag med blicken mellan de två takfönstrerna. Mitt tänkaläge, upp upp i det mörka blå.

Jag kom ut, jag sprang, jag kom hem. Jag kände mig iallafall lite duktig nu, men jag var fortfarande lite numb till sättet; la mig i sängen, tittade på tvn i 1 ½ timme ungefär. Simpsons och familyguy, var faktiskt kul. Skrattade ett par gånger, men jag tittade ändå bara på en TV-skärm, vad ska det ta mig här i livet?
Resten av dagen orkar jag inte skriva om. Jag har släpat mig fram och tillbaka bakom tjocka väggar. Som både representerar mitt inre liv, och de tjocka väggarna som tillhör vår lägenhet. Tjocka väggar och lite med fönster, finns det inte ett bättre vis att isolera sig på?

Ganska känslolös och apatisk; en beskrivning utav min dag.

Ältaren

Och nu befinner jag mig i denhär sitsen igen. Hur gick det egentligen? Vad tyckte människorna om mig?
Var jag tråkig? Var jag pinsam? Betedde jag mig avvikande? Var jag dissande? Var jag självisk? Skulle jag ha agerat annorlunda i den eller den situationen?

Jag behövde verkligen denhär festen, det var helt sjukt kul! Ångesten höll på att övervinna mig timmarna innan (gick fram och tillbaka i lägenhet och hyperventilerade) men jag stormade igenom den. Efter två veckor av isolation är jag äntligen tillbaks i livet igen, och denhär gången lyckades jag verkligen bjuda på mig själv. På ett sätt som jag aldrig gjort tidigare faktiskt, jag bara kastade ut min personlighet över sällskapet! Men så var det väldigt bra festarsällskap också. Zippo är alltid sjukt bra, Moa också. Sedan stötte jag på Madde och Natalie, också trevliga på hög nivå. Plus ett nytt bekantskap, Emmelie (Fluffy)! Jag han väl inte snacka jättemkt med henne, men hon verkade också va sjukerligt trevlig.

Men nu kommer problematiken, som vanligt. Som ältare vet jag inte om människorna gillade min personlighet... och det blir ännu mer intensivare nu när jag verkligen la ut den på ett stort fat för alla att gotta sig på. Måste se till så jag blir motbevisad så fort som möjligt..


Att vara

Det är en känsla jag inte upplevt på flera veckor nu. Att bara kunna finna sig i en social situation, kasta ut hela sin personlighet och bara vara. Jag, syrran och Sami strövade omkring i Saltö och Dragsö.. Vi flummade ihjäl oss, betedde oss som små barn; pånyttfödda. Sedan gick vi igenom fjortisstadiet (som jag egentligen inte gått igenom tidigare), och slutade i våra filosofdagar.

Vi låg i det höga gräset, betraktade den stilla svarta himmeln som stirrade ner på oss i sitt djupa mörker. Fysiskt sätt befann vi oss i gräset, men våra blickar kretsade runt i himmlavarvet. Man blev ett med sina känslor och tankar, och på så vis kunde man bara vara. Man kunde ligga där, prata om vardagliga problem, prata om saker man varit med om. Skitsamma om en diskussion handlade om sex och att det är överskattat, alla diskussioner ledde in till något intressant som fick en att fundera vidare.
Hemvägen var också underbar. Jag kan erkänna att vi var ganska berusade, men på ett positivt vis! Världen log mot oss i just denna stund, för att vi är en så sjukt bra trio. Sami drog igång Muse på sin mobil och vi sjöng med så bäst vi kunde, om vi inte kunde texten utantill trallade vi till melodin. Vi sa inget vettigt på säkert 20-30 min, bara sjöng med och... var.

Det känns som att Kjolle har upptäckt och kommit ut i världen igen, och jag planerar inte längre att vänta in något alls.. Hur resonerade jag i mitt förra blogginlägg egentligen? Man kan bara inte sätta sig helt overksam framför datorn och hoppas att lyckan hittar en, det gäller att hitta lyckan med hjälp av sina egna inre verktyg! Det vet jag, men ibland glömmer jag bort det.

Låt oss se bortom alla hinder, omfamna alla våra känslor och tankar, gör dem till den person du är. Låt dina känsel befasta sig i asfalten, känn hur vinden drar genom ansiktet och hur stunden existerar för dig... Du är här och nu, du går med bara fötter genom kylig mark och du vet att vart vägen än bär dig så förtjänar du att visa din existens. Att vara.


Väntar

Och så var vi tillbaks igen. Jag kontaktar vuxenpsykiatrin, och jag bestämmer möte med min mentor.
Börjar bli till en ovana dehär, en enda stor deja vu i Kjolles liv.

Hoppas iallafall att det här ska göra susen.. Min motivation har legat på låg nivå, men känns som att jag väntar in något just nu.. jag väntar in en händelse som ska vara startskottet på den verksamma jag igen. Ungefär som att ligga i en kokong och vänta på sin födelse; helt stilla och omedveten om sin omgivning, tills skalett spricker och man stormar ut i regnbågens alla färger, pånytt född!

Jag vill gärna se det så. Och jag har faktiskt fått känslan denhär senaste veckan att en klump växer i mitt bröst.. inte en klump utav oro, utan en klump av raslöshet som bara väntar på att bli exponerad till bristningsgränsen. Den vill att jag ska synas, att jag ska kasta mig ut i solljuset och låta det bränna emot min hud.. och när klumpen spruckit, då är jag immun.

Man är ytlig



Jag sitter och lyssnar på den mest träffande låten jag varit med om, förutom Radiohead's 'creep'.
Kent - Beskyddaren; den beskriver min utseendefixation på pricken.

Det har bara gått nedför på dehär planet. När jag pratade med min psykolog tog han det inte på allvar, han avfärdade det som ett mindre problem. Han motbevisade mig genom att jämföra våra höfter till exempel, visade att min höft inte var sjukligt bred. Så var det med den saken, efter det tänkte han säkert att jag skulle acceptera min missbildning som den var och glömma bort den. Men det har bara gått åt ett håll sedan dess, med vissa ljusglimtar då jag bara inte tänkt på det.

När jag går ute finns det alltid i mina tankar. Jag ser ett skyltfönster som jag kan spegla mig i, jag tittar för att se om jag kan motbevisa mig själv just då. Ibland går det, men sedan kommer tankar om att folk kan se mig ifrån 100 olika vinklar. 
- Framifrån blir min feta höft tydlig och dessutom min skuttande gångstil.
- Ifrån sidan blir min korta överkropp tydlig och min konstigt byggda rumpa.
- Bakifrån blir min oproportionerliga underkropp i jämförelse med överkroppen lika tydlig.
Sedan finns det ytterligare 97 vinklar att bli dömd ifrån, det går inte att anpassa sig till precis alla. Tyvärr.

Vidare har mina säkerhetsbeteenden gällandes mitt utseende blivit jobbigare. Att jag ibland måste bära mössa (och alltid känner mig säkrare i det), att jag måste vara skitnoga med att blanda kläderna rätt, att jag måste bära kläder som inte framhäver mina missbildningar. Att jag måste göra mig iordning precis varenda morgon, jag skulle seriöst inte överleva att exponera mitt utseende om jag är orakad. Det blandat med min oljiga och ojämna hud.. Man ser ju ut som ett monster på morgnarna. Ett monster som lika bra skulle kunna passa in i Silent hill-dimensionen.

Vad som gjorde saken ännu mer uppenbar idag var när jag tvingades att avlägsna min läpp piercing.. Inflammationen hade blivit lite för extrem, så jag hade inget annat val. Och det var ingen mening att byta ut den mot läkestaven, min läpp måste läka ifred nu. Hursomhelst - Den lilla säkerhet jag kände med piercing i är borta nu, att vara missbildad och ocool måste vara den sämsta kombinationen någonsin. Att vara missbildad men ändå en respektabel klädstil hade varit helt okej.. Men nu går precis allt emot mig.

-

Jag ville vara speciell
jagad smal & glansigt blek
men med fläckar är Jag född
Jag hade nästan glömt
Jag ville vara spirituell
En gnistrande personlighet
men det kräver att man har
gener & anlag
och det har inte Jag

Herregud. Man är så sjukt ytlig, tror att hela världen kretsar runt ens utseende, tror att det är vad folk dömmer en efter.. Och även om man blir motbevisad, även om man blir motbevisad miljoner gånger om så ser man ju fortfarande felen själv. Jag kan inte se det ifrån någon annans synvinkel, bara ifrån min egna. Och det är just där jag är fast..
Det konstiga är att jag har inga tankar om min vikt, där är jag helt och hållet nöjd. Men nackdelen med att vara smal är att ens missbildningar framhävs då - Det är gener och anlag, saker jag föds med och som jag inte kan fly undan oberoende hur smal eller kraftig jag är. Det sitter i min kroppsform, det sitter i min personlighet, det sitter i allt.
Och då vill jag mer än någonsin fly undan det sociala livet, för det räcker att jag exponerar kroppen för mig själv.

Åh gud, man är så sjukt ytlig.


Övertygad

Man är övertygad om att livet är slut, att enda sättet att få slut på allting är att lämna allt i dödens händer.
Men bara en kort stund senare händer något. Det är inte ens en märkbar process, utan den bara finner sig i hjärnan.
Den har med min inblandning knutit lösa trådar, redat ut saker jag inte kunnat acceptera eller tillåta.

Det har varit en av mina sämsta veckor någonsin, iallafall som jag kan lägga på minnet idag.
Men vet ni vad? Som jag var övertygad att döden skulle övervinna allt jag står för, så har livet börjat kretsa genom mina vener igen och jag tror att nästa vecka kommer bli en endaste underbar exponering!

Nya tider?

Det var längesedan jag slängde upp ett blogginlägg nu, men anledningen bakom det är att jag varit ute på exponeraräventyr. Igen, igen och igen. Det har blivit fest, grillning, chill och har dessutom börjat kickboxningen!
Lärt känna bekanta och även fått tillbaks kontakten med vissa människor. Ensamhetskänslorna börjar tyna bort en aning, det gäller bara att jag fortsätter simma med the flow!

Däremot kan jag inte säga att det varit lätt. Så sent som idag tränade jag kickboxning och jag kände mig som ett freak efteråt. Kändes som att alla på träningen undvek mig, ville inte säga hejdå, tyckte att jag var avvikande och konstig. Både till utseendet och som person. Det blir alltså något man måste utsätta sig för i framtiden... För det värsta jag vet är att exponera min kropp, och finns det inget bättre sätt att göra det än att sparkas och boxas i linne? Fruktansvärt, men givande. Efteråt ville jag skada mig, bevisa vilket freak jag var och att jag förtjänades att bli nedtryckt. Men, lägg märke till MEN. Jag hindrade mig själv ifrån det och trots att jag gått omkring lite halvborta hela dagen så hände inget.

De vanliga 'negativa i det positiva' tankarna hemsöker mig fortfarande. Jag tycker att min personlighet och mina samtalsämnen blir mycket mer vanliga, och som vanligt är jag rädd att passera en slags censur som rycker ifrån mig mina personlighetsdrag som jag innehavit under mina dåliga dar. Funderar ibland om det kanske skulle kännas mer givande att trycka ned sig själv i mörkret och leva där med andra mörkervarelser, glömma bort dåtid nutid och framtid och finna sig där i resten av sitt liv. Som sagt är dethär bara tankar, inget jag funderar på att göra till handling.

Förhoppningsvis fortsätter denhär bra sociala exponerarperioden, men jag får inte glömma bort att skolan är viktig och vad det innebär att skjuta upp mina uppgifter..


RSS 2.0